Zondagochtend mail 6 augustus

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik als kind heel vaak het spelletje 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' speelde. Met name op de zondag na het avondeten, samen met mijn ouders en mijn zusje ( mijn broer was toen nog niet geboren). 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is ............. rood' (bijvoorbeeld). En dan begonnen we te roepen, 'die bloempot, het handvat van de schaar, de rode letters op dat tijdschrift'. Van alles kwam er langs. Degene die het goed had die mocht vervolgens iets bedenken en dan begon het spelletje weer van voren af aan. We konden dit heel lang volhouden tot we niets meer wisten te bedenken of tot mijn vader het iedere keer in een keer goed had. Dan was de lol er ook van af. Later heb ik het spelletje ook met mijn dochter Misty gespeeld. Heb jij ook zo 'n leuke herinnering?

GOUDEN MEDITATIE TIP

Waar je het meest last van hebt tijdens het mediteren is dat je je iedere keer laat afleiden. Er is altijd wel een van je zintuigen die zich laat verleiden om de aandacht te verleggen. Maar ..... als je ontdekt hoe je geest werkt en welke relatie je hebt met je zintuigen dan kun je ontdekken welke zintuigen je gedachten het meest lijken af te leiden.Een van de grootste afleidingen vormen, zonder twijfel, dringende zorgen die je aan je hoofd hebt. Je geest gebruikt je zintuigen om over je huidige zorgen te dagdromen. Een andere afleiding zijn sensorische afleidingen. Je geest wil voorkomen dat je mediteert vanuit een verdedigingsmechanisme. Een kalme geest is ontzettend fijn maar de weg daar naar toe - de weg naar de innerlijke stilte - vraagt om je ongemak te doorstaan, te begrijpen en los te laten. De ene keer zal je geest veel gemakkelijker tot rust te brengen zijn dan een andere keer. Je hebt, net als iedereen, vast ook van die fases in je leven dat het allemaal wat moeilijker gaat. Juist in die moeilijke fase kun je meditatie zo ontzettend goed gebruiken!Hoe je met die moeilijke momenten kunt omgaan zal ik in de komende zondagochtendmails beschrijven.- Door welk zintuig je ook denkt beheerst te worden, dat is in werkelijkheid niet het geval. Je geest is zo geprogrammeerd dat je denkt dat je op een bepaalde manier moet handelen wanneer er een bepaalde prikkel wordt geactiveerd.

Op donderdag 28 september a.s. begint er weer een nieuwe

cursus leren mediteren

. Deze cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten. Tijdens deze cursus zullen de zintuigen ook aan bod komen.

Op woensdag 20 september begint de

vervolgcursus mediteren

. Deze cursus bestaat ook weer uit 7 bijeenkomsten. Omdat de cursus mediteren afgelopen seizoen uit 7 bijeenkomsten heeft bestaan zijn de zintuigen in deze cursus niet of nauwelijks aan bod gekomen. Dit ga ik wel in de vervolgcursus doen. Er kunnen zich voor deze vervolgcursus nog 5 mensen opgeven. Daarna is het vol.

Op zondag 24 september is er de workshop

'Ontspannings-estafette'

. Een verfrissende manier om op een totaal andere wijze met je zorgen / onzekerheden om te gaan.