Zondagochtend mail 27 augustus

Van de week stond ik in de rij bij de kassa. Op enig moment werd mijn blik getrokken naar een meneer die bij de kassa naast mij in de rij stond. Mijn blik werd getrokken omdat ik even dacht dat hij een dierbare overledene was. Hetzelfde soort postuur, zelfde vorm hoofd en de beweging die hij maakte was ook precies hetzelfde als wat Jan toen altijd deed. Mijn hart gloeide even op en er kwam een glimlach op mijn gezicht.


Een tijdje terug liep ik in de stad, het was mooi weer en de terrassen zaten vol. Opeens werd mijn blik getrokken naar een van de terrasbezoekers. Het was net of ik mijn vader zag zitten. Dat zelfde tengere postuur, dat randje grijs haar dat onder het petje uitkwam dat hij vaak droeg. Ook toen voelde ik mijn hart opgloeien, kwam die glimlach weer op mijn gezicht en verzonk ik even in goede herinneringen en een gevoel van dankbaarheid dat zij in mijn leven zijn geweest. Voor mij zijn dit groeten uit die andere wereld. Even een fysiek zichtbaar contactmoment tussen hier en daar, iets om dankbaar voor te zijn!

GOUDEN MEDITATIETIP

De smaak-, tast- en reukzintuigen zorgen tijdens zittende meditaties voor minder afleiding. Hoewel geuren sterke herinneringen kunnen oproepen, komen deze situaties tijdens het mediteren minder vaak voor. Ook je handen en je huid zijn tijdens het mediteren meestal passief.- Door je smaakbewustzijn te ontwikkelen wordt eten ook meer een rustmoment van de dag en je leert jezelf weer een stukje beter kennen. Smaak speelt een grote rol met betrekking tot je eetpatroon en bij het naleven van een gezonde leefstijl.Een oefening om je smaakbewustzijn te ontwikkelen:


- Merk je gehechtheid aan de smaken van bepaald voedsel op;


- Onderzoek hoe je geest de smaak interpreteert van het voedsel dat je eet. Proef je het daadwerkelijk of schrok je het zo naar binnen?


- Geniet je nauwelijks van de smaak en proef je het alleen omdat je een bepaald gevboel uit de weg wil gaan?


- Leg je de smaak van een bepaald voedingsmiddel dat geen voedingswaarde heeft toch uit als iets gezonds?Ach, het zijn zo eens wat vragen waar je over na zou kunnen denken.

Op Facebook heb ik inmiddels een

evenement

aangemaakt voor die onwijs leuke dag op 24 september a.s. Op de foto zie je mijn dochter die aan het schateren is. Ik vond deze foto zo aanstekelijk dat ik haar heb gevraagd of ik deze foto mocht gebruiken :-).


De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Ik heb er zo'n zin in! Maar goed het duurt nog eventjes en voor die tijd ga ik ook nog eerst een weekje op vakantie. Als jij ook mee wilt doen op

24 september

dan krijg je, als trouwe lezer van deze zondagochtendmail, 25% korting. Op

het aanmeldformulier

heb ik een vakje gezet waarboven het woord 'code' staat. Hier kun je dan 25% invullen.De vervolgcursus mediteren is bijna vol en voor de nieuwe cursus mediteren zijn er ook al aanmeldingen. Daar ben ik zo blij mee.