Vakantie hebben zonder vrij te zijn, kan dat?

Hai ​mooi medemens, deze keer gaat mijn zondagochtendmail over vrijheid. Werkelijk vrij zijn - werkelijk vrij voelen. En dat heeft in dit geval even helemaal niets met vakantie of vrije dagen te maken. Vrijheid zit in je hoofd. Je bent altijd vrij, alleen je blokkeert dit gevoel met je gedachten. 

De gedachte dat je dingen ‘moet’ zorgt ervoor dat je je niet vrij voelt. Je hebt het gevoel dat je geen keuze hebt, want je moet, om maar een voorbeeld te noemen,  nu eenmaal de hypotheek betalen.

Je moet niets. Je wilt heel veel. Sommige dingen wil je heel graag. Ja, je moet de hypotheek betalen als je geen gezeur wilt krijgen met de bank en er zeker van wilt zijn dat je rustig in dit huis kan blijven wonen. Maar je moet niets. Je wilt rustig wonen in je huidige woning. Je hebt deze woning ooit gekocht met behulp van een hypotheek, dus moet de hypotheek betaald worden als je deze manier van leven wilt voortzetten.

Maar niemand zegt dat jij daar moet blijven wonen. Jij bent vrij om keuzes te maken. En je maakt deze keuzes iedere dag opnieuw, vaak zonder dat je doorhebt dat je een keuze maakt.

​Stel je voor dat vrijheid, net als geluk, niet iets is dat je kunt bereiken. Maar dat het gevoel van vrijheid al in je zit en dat je het simpelweg de ruimte hoeft te geven om het te ervaren. Stel je voor dat je je altijd vrij zou kunnen voelen, zelfs wanneer je dat in fysieke zin niet bent. Wat zal dat een rust in je hoofd geven. Je geeft deze vrijheid de ruimte door jezelf te kunnen en durven zijn. 

Zie je leven als een aaneenschakeling van gebeurtenissen en besef dat jij niet bent wat jou overkomt. Jij bent jij en de dingen die gebeuren zijn de dingen die gebeuren. Heel eenvoudig. Jij kiest namelijk hoe je over iedere gebeurtenis denkt en hoe je er mee om wilt gaan. Je kunt het leven heel zwaar en serieus nemen (bijvoorbeeld omdat je bang bent). Je kunt het leven ook licht en optimistisch bekijken (bijvoorbeeld omdat je leeft vanuit liefde en vertrouwen). Aan jou de keus! Iedere keer weer....

​Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt. En als je iets niet leuk vindt, zorg er dan voor dat het iets van betekenis is. Iets wat je waardevol vindt om wat voor reden dan ook. Soms zorgen vervelende dingen voor de mooie resultaten die jij wilt.
Stop met vinden dat je moet als het om iets gaat dat je wilt. Zeg in plaats daarvan “ik wil”. Dat is even wennen, maar het voelt bevrijdend. Het berust ten slotte op de waarheid!

Voel je je als ​het kunstwerk hiernaast op de foto? 

 Je bent al een eind op weg maar het lukt je nog niet om die schakel echt los te maken? Investeer dan eens in jezelf en maak  een afspraak voor een ​GRATIS oriënterend gesprek waarin we bespreken wat een V.I.P.dag jou kan opleveren. Dat geldt trouwens ook wanneer je zo wie zo eens een gesprek wilt hebben over de mogelijkheden.

​GOUDEN MEDITATIE TIP

Vandaag een meditatietip die ik woensdag  5 december jl. met een youtube filmpje op mijn Facebookpagina heb geplaatst. Daar plaats ik, sinds een paar weken,  iedere woensdag een ´5 minuten voor jezelf´ filmpje.​SLAAK EEN ZUCHT VAN OPLUCHTING

Als je in de greep bent van woede of stress, heb je iets nodig waardoor je je op slag kunt ontspannen. Je hebt als het ware een soort wachtwoord nodig, zoals het bevel ´ontspan´ om dat akelige gevoel zo vlug mogelijk te kalmeren.

Ga gemakkelijk rechtop zitten maar wel met een rechte rug. Adem diep in en houd je adem even vast. Stel je als je uitademt voor dat je je zorgen bij je vandaan blaast of zucht. Laat het teveel aan spanning in je lichaam los.

Blijf diep en ritmisch in- en uitademen en zeg in gedachten op de inademing ´Adem in´ en op de uitademing ´kom tot rust´.
Doe dit gedurende 5 minuten.
Adem in ...kom tot rust ...
Adem in... kom tot rust ...
Adem in ...kom tot rust....

Met elke ademtocht komen er vrede en rust binnen en verdwijnen de spanning en de stress.

Iedere zondagochtend verzend ik een soortgelijke mail als hierboven. De zondagochtendmail. Wanneer je geabonneerd bent op de gratis zondagochtendmail dan krijg je ook altijd als eerste (en soms ook als enige) extra nieuws en aanbiedingen te lezen. Nog een voordeel van de zondagochtendmail is dat je deze kunt bewaren om nog iets terug te zoeken. Dit blog verdwijnt na een week.