V.I.P. dag

We denken zo vaak dat we van alles moeten. Dat gevoel van moeten zet ons onder druk en daarmee onstaat er ook meteen weer die onrust in je hoofd.

Maar daardoor niet alleen hoor. Wat dacht je van
-  zorgen maken over de toekomst;
- met meer dingen tegelijk bezig zijn;
- ​tegen dingen opzien;
- spijt hebben van dingen uit het verleden;
- te weinig tijd voor jezelf nemen;
- frustraties omdat je je doelen niet (snel genoeg) bereikt;
- te weinig buiten komen;
- de verwondering voor het leven een beetje te hebben verloren;
- enzovoort.

​Ik heb best een lange tijd in mijn leven gedacht dat ik er zelf geen invloed op had. Dat het leven mij, als het ware, overkwam. En het verdrietige was ook nog eens dat ik mijn leven te vaak niet zo leuk vond. Maar ik dacht dat dat gewoon mijn leven was. 

Tot ik in aanraking kwam met N(euro) L(inguistisch) P(rogrammeren). Daar kwam ik tot de ontdekking dat ik zelf kon bedenken wat ik wilde denken. Kun je hem nog volgen? Daarna kwam het bekende sneeuwbaleffect.  Ik deed de ene ontdekking na de andere. De belangrijkste was dat het leven maakbaar is. Ik creëer nu mijn eigen leven. ​Ik voel mij gelukkig en dankbaar.

​Omdat ik heb ontdekt en steeds weer ervaar dat je er zelf ongelooflijk veel aan kunt doen om: ​

 • Lekker in je vel te zitten
 • Rust in je hoofd te hebben
 • Stressbestendig te zijn
 • Je eigen blokkades te herkennen en te doorbreken
 • Véél beter met vervelende situaties om te gaan
 • een stuk zorgelozer in het leven te staan
 • ​een heerlijke nachtrust te hebben

​                                      GUN IK JOU DAT OOK ZO

Je ​komt daar door goed naar jezelf te kijken en jezelf beter te leren kennen. Dat kun je doen door onder andere het lezen van zelfhulp boeken. Doe ik ook nog steeds hoor. Van elk boek leer ik weer bij.

Ik kan mij ook goed voorstellen dat je eens een flinke sprong vooruit wilt maken. Dat kan een enorm bevrijd gevoel geven. Dat gevoel van opluchting dat je in één keer door hebt hoe het kwam dat je het jezelf zo moeilijk maakte. Inzichten die ontstaan en dan ook nog ervaren hoe je de dingen vanf nu anders kunt gaan doen en dus gaat doen. En ook dat kan.


Pffff, wat weet ​Annès vaak de vinger op de zere plek te leggen en wat had ik dat nodig! Ze heeft mij een liefdevolle spiegel voorgehouden en dat heeft mij ontzettend veel laten zien. Ik bleef zelf maar in rondjes draaien en piekeren en nu snap ik zo goed hoe ik het al die tijd zelf in stand heb gehouden. Ik slaap nu weer goed en sta 's morgens vrolijk en ontspannen op. Je wil niet weten hoe lang geleden dat was.

Lianne, 43 jaar - getrouwd en moeder
  Recreatiemanager

​​Als jij zo ver bent om een flinke sprong vooruit te maken dan is een V.I.P.dag jou op het lijf geschreven. Boek  zéker geen V.I.P.dag als je nog niet zo ver bent.

                          Wat houd zo n V.I.P.dag dan precies in?

1. Wanneer jij zo ver bent dat je een flinke sprong vooruit wil maken dan neem je contact met mij op.

2. Daarna hebben we een gesprek, dat kan per telefoon of hier op Erf Pardies. In dat gesprek bespreken we waar jij aan wilt werken ,wat jij wilt bereiken. Dan merken we ook meteen of we een klik hebben. Dit gesprek is gratis.

3. Als de klik er is dan zoeken we een datum waarop we allebei kunnen en spreken we een plek af om elkaar te ontmoeten bij een lekkere kop koffie of thee. Daar pakken we de draad van ons voorgesprek weer op.

4. We gaan samen aan de wandel in een mooi natuurgebied. Al wandelend en pratend kom jij tot inzichten, kun je alles kwijt wat je kwijt wilt ​en is mijn aandacht alléén voor jou.

5. Al wandelend en pratend deel ik mijn expertise en 20 jaar ervaring met je als therapeut en coach.

6. Natuurlijk deel ik alleen datgene met je wat jij kunt gebruiken, wat jij kunt toepassen. Soms staan we even stil en doen we meteen een oefening. Zo ervaar je of die oefening wel of niet werkt voor je.

7. We nemen lekker de tijd om ergens te lunchen. Dat is om even afstand te nemen om de dingen van de ochtend te laten bezinken. Ontspanning is ook belangrijk.

8.  Na de lunch pakken we de draad weer op.

9. Je krijgt van mij aan het begin van de dag een schrift met pen. Hierin kun je, gedurende de dag, de inzichten en oefeningen opschrijven die je echt wilt onthouden.

10. We eindigen de dag ook weer bij een lekkere kop thee of een drankje en stellen dan een plan van aanpak op. Want ja, jij wilt die grote sprong vooruit maken en dat gaat niet vanzelf. Dus, wat ga jij doen met jouw inzichten? Wat ga jij doen om je doel te bereiken en hoe ga je dat doen. Dat plan stellen we samen op zodat het ook haalbaar is voor je.

11. Vervolgens ga je thuis de dingen toepassen in je dagdagelijkse leven.

12. Ongeveer 2 weken later hebben we een afsluitend gesprek, ook weer telefonisch of hier op Erf Pardies. Daarin bespreken we hoe het gaat met je, waar je baat bij hebt gehad, welke veranderingen je al ervaart en wat je eventueel nog nodig hebt.  

Ik was een enorme doemdenker en daardoor durfde ik nooit geen nieuwe dingen aan te gaan. Als man durfde ik daar ook nog eens niet voor uit te komen. Daardoor bleef ik maar hangen in een leven dat ik eigenlijk helemaal niet wilde. Deze dag met ​Annès heeft mij doen inzien waar mijn angst vandaan komt en hoe irreëel deze is. Het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad want mijn angst zat heel diep maar ik ben er. Dat afsluitende gesprek, een paar weken na de V.I.P.dag was dan ook precies wat ik nodig had om het definitief achter mij te laten. 

Henk, 34 jaar - getrouwd en vader
  Gemeenteraadslid

​Wat je krijgt:

 • Een voorgesprek  ter waarde van € 70,- 
 • Van 10.00 uur tot 16.00 uur mijn onverdeelde aandacht + expertise, persoonlijke tips
 • en meer ter waarde van 420,-
 • Koffie, thee, lekkers en lunch
 • Plan van aanpak
 • Een nagesprek ter waarde van € 70,-
 • Indien nog nodig aanvullende informatie

​De waarde van deze V.I.P.dag is natuurlijk onbetaalbaar :-). De financiële waarde van deze V.I.P.dag is totaal € 650,-. Pfffff, das natuurlijk geen bedrag om voor een dag zo even uit te geven. Dat snap ik helemaal.

Wat is dan wél jouw investering in jezelf zodat je een grote merkbare sprong vooruit kunt maken?

De investering in jezelf voor deze dag is 277 euro.