V.I.P. dag

​Een V.I.P.dag is nog steeds te boeken zolang jij of ik niet verkouden zijn. De koffie/theemomenten en de lunch zullen nu niet in een restaurant plaatsvinden.

​De 1,5 m kan goed gerealiseerd worden en er worden extra hygienische maatregelen getroffen. Juist nu is het misschien wel fijn om eens alles goed op een rijtje te krijgen....Weet je, het maakt ​eigenlijk helemaal niet uit met wat voor een  'probleem' je rondloopt. Wat het meest vervelende is, is dat je er niet uitkomt en niet zo goed weet wat je er mee aan kunt.

​- Wanneer je iemand bent die makkelijk deelt dan vraag je wellicht familie, vrienden en/of collega's om raad. Alleen ziet iedereen het weer anders, hebben ze allemaal een ander advies voor je en uiteindelijk ben je nog niet veel wijzer geworden. Dat schiet ook niet echt op.

- Of je bent iemand die juist wat moeilijker deelt en daardoor blijft het thema maar rondjes draaien in je hoofd. Je twijfelt je wat af en hoe langer je ermee rondloopt hoe onzekerder je je er soms bij gaat voelen. Dat schiet ook niet echt op.  

​Al die tijd dat jij ergens over loopt te piekeren of je ergens zorgen over loopt te maken is eigenlijk verloren tijd. Stel je nu eens voor hoe jij je had kunnen voelen wanneer je niet loopt te piekeren, wanneer je je geen zorgen loopt te maken........ hoe zou jouw leven of al die momenten er dan hebben uitgezien?

​​​Stel je eens voor dat je jezelf werkelijk ont-moet, uit ​je keurslijf stapt en voluit leeft.........

Je ​komt daar,  door goed naar jezelf te kijken en jezelf beter te leren kennen. Dat kun je doen door onder andere het lezen van zelfhulp boeken. Doe ik ook nog steeds hoor. Van elk boek leer ik weer bij.

Ik kan mij ook goed voorstellen dat je eens een flinke sprong vooruit wilt maken. En nu eens echt knopen doorhakken, een sprong in het diepe nemen en eens flink aan jezelf werken. Dat kan een enorm bevrijd gevoel geven. Dat gevoel van opluchting dat je in één keer door hebt hoe het kwam dat je het jezelf zo moeilijk maakte. Inzichten die ontstaan en dan ook nog ervaren hoe je de dingen vanaf nu anders kunt gaan doen en dus gaat doen. En ook dat kan.


Pffff, wat weet ​Annès vaak de vinger op de zere plek te leggen en wat had ik dat nodig! Ze heeft mij een liefdevolle spiegel voorgehouden en dat heeft mij ontzettend veel laten zien. Ik bleef zelf maar in rondjes draaien en piekeren en nu snap ik zo goed hoe ik het al die tijd zelf in stand heb gehouden. Ik slaap nu weer goed en sta 's morgens vrolijk en ontspannen op. Je wil niet weten hoe lang geleden dat was.

Lianne, 43 jaar - getrouwd en moeder
  Recreatiemanager

​​Als jij zo ver bent om een flinke sprong vooruit te maken dan heb ik daar wel een manier voor: