Rust-in-je-hoofd


​​Wat nu als er een uit-knop zou bestaan die de gedachten in je hoofd eventjes stil zetten?

​' Dat zou te mooi voor woorden zijn', hoor ik je al bijna denken


​Maar rust in je hoofd creëren kun jij ook. Ook voor jou is het weggelegd om ​

  • vaker ( veel vaker) rust in je hoofd te hebben
  • je ontspannen te voelen
  • je leven als (nog) leuker te gaan ervaren
  • je eigen brein te begrijpen
  • het gevoel te hebben dat je niet alleen grip op je eigen hoofd hebt maar ook (weer) op je eigen leven
  • in het hier-en-nu te leven

​Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het geven van meditatiecursussen om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om bij die rust in hun hoofd te komen. Al snel kreeg ik door dat mediteren alleen niet genoeg is.

Want hoe kan ik nu van jou vragen om lekker de tijd te nemen om dagelijks een tijd stil te zitten met je ogen dicht terwijl je lijf gespannen is, er allerlei deadlines of boodschappenlijstjes door je hoofd spoken, je een hectisch leven leidt en echt, echt dat hoofd niet stil krijgt. Precies, dat werkt niet of misschien heel eventjes.

Inmiddels heb ik een methode ontwikkeld die jou wèl bij die rust in je hoofd brengt. Zó verrassend eenvoudig ook. Omdat deze methode vol zit met heel veel praktisch toepasbare oefeningen die ​gemakkelijk aansluiten bij je normale dagelijkse leven dat je soms niet eens meer beseft dat je een oefening aan het doen bent.

Deze methode ben ik gaan verwerken in de meditatiecursussen met als gevolg dat ​veel deelnemers niet meer wilden stoppen met de cursus. Met als gevolg dat ik geen ruimte meer had om nieuwe cursussen op te starten. Er zijn nu twee vaste meditatiegroepen in de week. Voor mij is dat genoeg, naast alle andere dingen die ik nog doe.

Maar de vraag naar rust in je hoofd bleef komen. Toen ben ik een onlineprogramma, een onlinetraining gaan ontwikkelen. En die draait inmiddels ook alweer ruim een jaar. Wat een prachtige feedback heb ik mogen ontvangen van de eerste deelnemers die ​dit programma hebben gevolgd. Precies wat ik voor ogen had bij het ontwikkelen er van.  

​In het begin moest ik mij er wel toe zetten om iedere week de mail te lezen en het filmpje te bekijken maar al snel keek ik uit naar iedere volgende mail. Het heeft mij zo'n enorm stuk bewustwording van wie ik ben, wat ik denk en hoe ik het mezelf enorm moeilijk kon maken, opgeleverd. Dat pakken ze mij nooit meer af. Het is ook allemaal zo logisch hoe ​het werkt in mijn hoofd. Ik ben blij dat deze onlinetraining op mijn pad is gekomen. De kracht van deze training vind ik ook dat Annès je steun, advies, tips en feedback geeft wanneer je hierom vraagt. Zo fijn!!

​Sylvia

Driebergen


​Zoals ik hierboven al even heb genoemd vind ik dat mediteren alleen niet voldoende is om blijvend die rust in je hoofd te​ creëren. De methode die ik heb ontwikkeld bestaat uit een combinatie van mindfulness, ademhaling, meditatie en ontspanning. Aangevuld met kennis over de werking van je brein en een stuk persoonlijke ontwikkeling. Afgekort de MAMO-methode. ​


Maar goed jij wilt natuurlijk weten wat het jou oplevert. Logisch!