Retraite

Hoe lijkt het je om een paar dagen helemaal de tijd voor jezelf te hebben zonder dat er iemand is die aan je trekt? Gewoon rust. Geen deadlines. Geen zorgen voor. Geen hectiek om je heen. 

Hoe lijkt het je om een paar dagen helemaal niet te hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen? Gewoon helemaal jezelf zijn en daardoor weer kunnen voelen en beseffen waar het in jouw leven om mag gaan.​​

of

​want dat kan natuurlijk ook heel goed: hoe lijkt het je om na een zware periode van ziek-zijn, overlijden of burn-out even helemaal terug te komen bij jezelf en te overzien wat je nu met je leven wilt? Alles even laten bezinken en een plek geven. En ook je eigen plek opnieuw innemen.

​Je bent zó welkom op Erf Pardies

Om uit te rusten, bij te tanken, te mediteren, te wandelen, in stilte te zijn, te schrijven, te ont-moeten, te eten, te slapen, te huilen, te lachen, ​op je privéterras te genieten van het uitzicht, gewoon zomaar te genieten, inzichten op te doen, wijzer te worden, gecoached te worden.                                                        

​      Individuele begeleide retraite

​​Op Erf Pardies vind je een veilige omgeving waar jij volledig jezelf ​mag zijn. ​Tijdens de drie dagen dat je hier verblijft kun je ​heerlijk tot rust komen. Rust in je hoofd, rust in je lijf. 

Op jouw dag van aankomst stellen we ​het programma voor de komende dagen samen. Met een beetje geluk zitten we dan lekker buiten met een kop koffie/thee en wat lekkers en bespreken we de mogelijkheden voor jouw verblijf. Wat wil je, waar heb je behoefte aan, wat past bij jou. ​ 

  • Je kunt vanuit hier heerlijk wandelen richting kanaal en dan verder langs het water of richting het mooie landgoed Heerinckhave en dan het landgoed over met zijn afwisselende landschap. De wandelingen kunnen in volledige stilte plaatsvinden, de natuur kan als spiegel betrokken worden bij jouw innerlijke processen en/of we kunnen gesprekken hebben tijdens de wandelingen

  • In gesprekken kijken we naar jouw proces. Hoe gaat het met je, heb je een doel voor jouw retraite? Dat zal voor iedereen weer anders zijn. In deze gesprekken kun jij onderzoeken wat je wilt, hoe je dit wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Ik kan een spiegel voor je zijn, tips geven, ervaringen delen en oefeningen aanreiken. En ach, misschien wil je alleen maar delen. Alles is goed, alles mag er zijn.

  • Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, ik kan het je leren. Je krijgt dan diverse ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen aangereikt die je thuis ook weer kunt gebruiken. Dat bouwen we rustig op.
  • Ben je gewend om regelmatig te mediteren dan kunnen we eventueel samen mediteren en als je dat liever op jezelf doet dan is dat ook helemaal goed.
  • Erf Pardies ligt op 4800m2 grond waarvan een deel ook tuin en moestuin is. (Moes)tuinieren heeft een aardend effect. Dat wil zeggen dat het jou in contact brengt met de aarde en een goede aarding brengt stabiliteit in jezelf en daardoor in je leven. ​Tuinieren helpt je focussen en brengt daardoor rust in je hoofd. Ik kan er erg van genieten om, in stilte, samen bezig te zijn in de tuin. Je bent lekker op jezelf, je doet lekker je eigen ding en toch ben je niet alleen.
  • Er ligt een opschrijfboekje voor je klaar op je kamer. ​Bedoeld om inzichten en alles wat je verder wilt onthouden van deze dagen, in ​op te opschrijven. ​En om dingen van je af te schrijven, zo ga je een stuk lichter weer naar huis.
  • Niets hoeft, alles is goed. Belangrijk is dat jij uitgerust en tevreden naar huis gaat en vorm geeft aan jouw retraite op een manier die bij jou past.​ Vandaar dat we samen jouw programma opstellen bij aankomst.
  • Je hebt genoeg tijd voor jezelf, kunt op je kamer zijn, buiten op je eigen terrasje zitten, lezen, mediteren, net wat je wilt. In ieder geval genieten van de rust van de plek en de natuur om je heen.

    Een individuele begeleide retraite op Erf Pardies doe je voor 3 dagen en 2 nachten.

Erf Pardies ligt in het prachtige​ buitengebied van Fleringen, in Twente. ​De historie van deze plek gaat terug tot in het jaar 1379. Het zou zo maar kunnen dat je, vanuit jouw bed,  de reeën voorbij ziet lopen. Zij slapen geregeld in onze tuin. Rust, ruimte en stilte zijn hier nog vanzelfsprekend. 

We zijn goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer. Je pakt de trein naar Almelo of Oldenzaal en van daaruit gaat bus 66 die op loopafstand van Erf Pardies een halte heeft. 

Wij vinden zelf dat we op het Paradijs wonen. Vandaar ook de naam - Erf Pardies. Iedereen die hier komt is onder de indruk van deze prachtige plek. Wij zelf zijn iedere dag dankbaar dat we hier wonen. ​Het is zo mooi hier dat we blij zijn dat we het op deze manier ook met jou kunnen delen. De plek alléén al brengt rust. 

Onthaasten, ontdekken en genieten ​tijdens een retraite op Erf Pardies. De retraite geeft je de mogelijkheid om stil te staan bij je leven,​om de balans op te maken. Om te voelen en te weten hoe je, na de retraite, de draad van je leven weer oppakt.

Je maakt een prachtige innerlijke reis van je hoofd naar je hart, van het denken naar het voelen. Bevrijd jezelf van niet helpende gedachten. Leer opnieuw te voelen hoe waardevol aandacht voor jezelf is.

Wanneer je bij ons de boerderij binnen stapt, dan doe je een stap terug in de tijd. Op de deel is nog goed te zien waar de koeien hebben gestaan en hoe er gekookt werd.

Je hebt je eigen privévertrek ​waar niemand je komt storen. Het bed is 1.40 m breed en 2.00 meter lang en we hebben geinvesteerd in een goed matras. Je hebt een luie stoel met goed leeslicht maar ook een lampje boven je bed. Er is voldoende kastruimte om je spullen in op te bergen.

Daarnaast is er een gemeenschappelijke eetkamer, keuken en doucheruimte. Van deze gemeenschappelijke ruimtes maken alleen jij en wij gebruik. ​
​Aan de voorkant van jouw privévertrek heb je ook je eigen privéterrasje. Daar kun je genieten van de rust en het uitzicht zonder dat iemand je stoort. Deze plek is alleen voor jou.

Nou ja, het zou kunnen dat er wat kippen en hanen gezellig bij je komen zitten.

​Om volledig tot rust te kunnen komen en jou alle gelegenheid te geven om weer uit te komen bij die prachtige jij is er geen TV en Wifi beschikbaar. Je kunt mijn mobiele nummer doorgeven voor noodgevallen zodat je ook je smartphone en tablet lekker thuis kunt laten.  

​Op de beschikbaarheidskalender kun je precies zien wanneer de kamer vrij is voor jouw persoonlijke retraite. Alle maaltijden, koffie, thee, lekkers, waterflesjes en fruit zijn bij de prijs inbegrepen. ​ 

Kennis maken

Vind je het fijn om eerst eens te kijken waar je terecht gaat komen en met wie je te maken hebt? Je bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. ​Alleen een telefoongesprek kan ook. Wat jij prettig vindt.

Bijtanken

Deze retraite kun je zien als een moment van inademen, uitademen en bijtanken. De plek, het programma en de persoonlijke begeleiding helpen je om bij jezelf naar binnen te gaan en te voelen hoe het met je is en te weten wat je nodig hebt. Door stiller en aandachtig te worden ontspan je en kun je ruimte ervaren. Zo kom je in contact met je natuurlijke ritme en ervaar je hoe het is om zo bij jezelf en anderen te zijn.​De doelstelling van deze retraite is om nieuwe inzichten en energie op te doen. Laat je meenemen in het moment en ervaar de verbinding met jezelf. Even stil staan om te voelen hoe het met je is, wat je werkelijk wil en wat je eerstvolgende stap kan zijn. Je bewustzijn van wat er nu echt belangrijk is voor je neemt toe. Je komt thuis bij jezelf.

Je mag hier zó jezelf zijn met alles wat er bij jou hoort. Je bent goed zoals je bent. Ik help je te verbinden met je gevoel, je diepere wensen en je innerlijke wijsheid.  Het mooie hierbij is dat je hiervoor niet eens je best hoeft te doen. Want het gaat veel meer over loslaten en met de stroom mee gaan. Ervaar maar eens hoe het is om je innerlijke stem te volgen. ​  

​Retraite op Erf Pardies = genieten van de stilte, van deze mooie plek, de zuivere buitenlucht en de rustige natuurlijke omgeving.

​Prijs: € 387,- voor retraitebegeleiding en volledig verzorgd verblijf (alle maaltijden, dranken, fruit enzovoort) in eigen privévertrek voor 3 dagen en 2 nachten.

Voor vragen die je nog hebt of wanneer je eerst eens wil komen kijken kun je mij altijd bellen op 06 55 36 29 87 (Annès Leferink).

Een pauze ​van een paar dagen  bied ​jou de mogelijkheid om écht te voelen hoe het met je gaat. Je zou jezelf de vraag kunnen stellen: als ik nog één jaar te leven heb, hoe wil ik mijn leven dan leven? De reflectie hierop zorgt dat je verfrist en met ongekende levensvreugde uit een retraite komt, klaar voor een nieuwe betekenisvolle periode.