Retraite

Hoe lijkt het je om een paar dagen helemaal de tijd voor jezelf te hebben zonder dat er iemand is die aan je trekt? Gewoon rust. Geen deadlines. Geen zorgen voor. Geen hectiek om je heen. 

Hoe lijkt het je om een paar dagen helemaal niet te hoeven voldoen aan de verwachtingen van anderen? Gewoon helemaal jezelf zijn en daardoor weer kunnen voelen en beseffen waar het in jouw leven om mag gaan.​​

of

​want dat kan natuurlijk ook heel goed: hoe lijkt het je om na een zware periode van ziek-zijn, overlijden of burn-out even helemaal terug te komen bij jezelf en te overzien wat je nu met je leven wilt? Alles even laten bezinken en een plek geven. En ook je eigen plek opnieuw innemen.

​Je bent zó welkom op Erf Pardies

Om uit te rusten, bij te tanken, te mediteren, te wandelen, in stilte te zijn, te schrijven, te ont-moeten, te eten, te slapen, te huilen, te lachen, ​op je privéterras te genieten van het uitzicht, gewoon zomaar te genieten, inzichten op te doen, wijzer te worden, gecoached te worden.

​                                                          


Erf Pardies ligt in het prachtige​ buitengebied van Fleringen, in Twente. ​De historie van deze plek gaat terug tot in het jaar 1379. Het zou zo maar kunnen dat je, vanuit jouw bed,  de reeën voorbij ziet lopen. Zij slapen geregeld in onze tuin. Rust, ruimte en stilte zijn hier nog vanzelfsprekend. 

Wij wonen hier nog maar kort en vinden zelf dat we op het Paradijs wonen. Vandaar ook de naam - Erf Pardies. Iedereen die hier komt is onder de indruk van deze prachtige plek. Wij zelf zijn iedere dag dankbaar dat we hier wonen. ​Het is zo mooi hier dat we blij zijn dat we het op deze manier ook met jou kunnen delen. De plek alléén al brengt rust. 

Onthaasten, ontdekken en genieten ​tijdens een retraite op Erf Pardies. De retraite geeft je de mogelijkheid om stil te staan bij je leven,​om de balans op te maken. Om te voelen en te weten hoe je, na de retraite, de draad van je leven weer oppakt.

Je maakt een prachtige innerlijke reis van je hoofd naar je hart, van het denken naar het voelen. Bevrijd jezelf van niet helpende gedachten. Leer opnieuw te voelen hoe waardevol aandacht voor jezelf is.

Wanneer je bij ons de boerderij binnen stapt, dan doe je een stap terug in de tijd. Op de deel is nog goed te zien waar de koeien hebben gestaan en hoe er gekookt werd.

Je hebt je eigen privévertrek ​waar niemand je komt storen. Het bed is 1.40 m breed en 2.00 meter lang en we hebben geinvesteerd in een goed matras. Je hebt een luie stoel met goed leeslicht maar ook een lampje boven je bed. Er is voldoende kastruimte om je spullen in op te bergen.

Daarnaast is er een gemeenschappelijke eetkamer, keuken en doucheruimte. Van deze gemeenschappelijke ruimtes maken alleen jij en wij gebruik. ​
​Aan de voorkant van jouw privévertrek heb je ook je eigen privéterrasje. Daar kun je genieten van de rust en het uitzicht zonder dat iemand je stoort. Deze plek is alleen voor jou.

Nou ja, het zou kunnen dat er wat kippen en hanen gezellig bij je komen zitten.

​Bij aankomst lever je je mobiele telefoon in. Voor noodgevallen kun je mijn nummer doorgeven, zodat je dan toch bereikbaar bent. Laat ook je notebook, ipad en laptop maar thuis. Er is hier geen wifi beschikbaar. TV is er ook niet. Dit doen we niet om je dwars te zitten maar op deze manier heb je volledig de gelegenheid om tot en bij jezelf te komen. Het zou wel eens een hele verademing kunnen zijn.

Een retraite op Erf Pardies betekent dat je kiest voor een individuele begeleide retraite.  
Je bent hier 3 dagen en 2 nachten.​ Op de beschikbaarheidskalender kun je precies zien wanneer de kamer vrij is voor jouw persoonlijke retraite. ​​


​Het dagritme van de retraite:

​Je begint de dag tot 09.30 uur vanuit stilte. Dit ​biedt je de gelegenheid om op je eigen moment wakker te worden. Je kan zo in je eigen ritme en in je eigen energie aan de dag beginnen. Je ontbijt lekker op je eigen moment en op jezelf. Dat geeft je alle ruimte om te ervaren wat jouw ritme is in de ochtend.  

​Om 09.30 uur starten we samen met een MAMO-cyclus© van ongeveer een half uur - drie kwartier. ​Deze cyclus bestaat uit een aantal rustgevende oefeningen die in elkaar overlopen. ​MAMO staat voor Mindfulness, Ademhaling, Meditatie en Ontspanning. 

​​Vervolgens nemen we de tijd voor bezinning. Je krijgt alle ruimte om te laten zijn wat er is. Tijd om te onderzoeken wat er in je opkomt en om contact te maken met je diepere wensen en verlangens. 

​Tot de lunch heb je dan de tijd om het allemaal te laten bezinken, misschien wat op te schrijven of gewoon lekker niets en op je eigen terras te genieten van het uitzicht en de rust.