Overig aanbod

Natuurbelevingsdag

Al pratend met andere deelnemers wandel je door het glooiende landschap van Ootmarsum. Je hebt net een lekkere bak koffie op en kennis gemaakt met de andere deelnemers van deze natuurbelevingsdag en nu heb je even de tijd om nog wat verder kennis te maken.

Na zo’n 20 minuten lopen kom je aan de rand van het natuurgebied Het Springendal en er wordt aan je gevraagd om stil te zijn. Je ziet een breed zandpad voor je dat recht vooruit loopt tot aan de bosrand. Je schat dat het ongeveer zo’n honderd meter of iets meer is.

Het is de bedoeling dat je deze honderd meter gebruikt om in de stilte bij jezelf te komen. Laat de reis die je achter de rug hebt om in Ootmarsum te komen maar van je afglijden. Spreek met jezelf af dat alle gedachten die je af kunnen leiden van deze dag voor jezelf, zoals bijvoorbeeld:

– hebben je kinderen het zonder jou wel naar hun zin;
– ga je de deadline op je werk voor van de week wel halen nu je hier bent;
– de vraag wat je te wachten staat vandaag;
– je zieke moeder/vader/partner/kind.

even op een zijlijn geparkeerd worden en beloof dat je er vanavond of morgen weer op terugkomt. Op deze manier stel je je gedachten gerust en kun je meer uit deze dag halen.

Dan wordt er aan je gevraagd om je .......

E-cursus 'Volkomen in je kracht staan'

Soms zou je jezelf zo graag willen veranderen en tegelijkertijd weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen. Of wat je nu precies wilt veranderen. Je weet wel dat er meer uit het leven te halen valt en dat jij alle potentie in je hebt om dat daadwerkelijk te doen. Je komt er alleen (nog) niet bij. Therapie gaat je veel te ver, je hebt geen problemen, je wilt je alleen meer ontwikkelen op het gebied van persoonlijke groei. Je wilt meer inzicht krijgen in wie je werkelijk bent en hoe je jezelf positief kunt beïnvloeden om voluit te leven. En dan graag op je eigen tempo en op jouw eigen manier. Alleen… waar begin je en hoe?