Over Annès

Heb je het gevoel dat je je inmiddels nog maar moeilijk echt kunt ontspannen en kun je er geen grip op krijgen om rust in je hoofd te creëren? Dan ben je hier aan het goede adres.

Veel mensen vinden het lastig om zich kalm te blijven voelen terwijl hun omgeving zo ontzettend veel van hen vraagt.

Het valt voor de meeste mensen nog niet mee om, onder alle omstandigheden, ontspannen te blijven en lekker te slapen tot de volgende ochtend.

Als je jezelf een stuk beter kent en je patronen en mechanismen leert kennen die jou nu nog in de weg staan, iedere keer weer opnieuw, dan til je jouw leven naar een hoger plan. Dan verloopt alles veel soepeler en zit jij gewoon lekker in je vel.

Hoe creëer jij blijvend rust in je hoofd en lichaam? Daarover geef ik wekelijks een tip en plaats ik regelmatig een blog.

Wil je de tips ontvangen, net als ruim 400 andere lezers? Vul dan je e-mailadres in:

Over ​Annès

Mijn naam is ​Annès Leferink en zoals je mij op deze foto ziet kun je mij wel uittekenen. In de natuur, genietend van de omgeving, fotocamera in mijn hand en mijn lievelingsvest aan.

Ik ben geboren in 1960, moeder van een dochter en ik woon samen met Aivy (zie foto bij natuurbeleving) in het prachtige Ootmarsum.

Rond mijn 32e was ik een gescheiden moeder met een dochter van vier en zat ik in de bijstand in een flatje op 4 hoog. ​Nog aan het 'nabibberen' dat ik voor mezelf had durven kiezen. Geen baan, geen geld maar wel met de wereld aan mijn voeten.

Ik ben toen weer begonnen als invaljuf op de basisschool en ontdekte daar dat ik er mijn passie niet meer kon vinden. Wat nu? Via, via ben ik terecht gekomen in het Vormingswerk en heb een aantal jaren gewerkt met randgroepjongeren en jongeren die naar Nederland kwamen in het kader van gezinshereniging. Nog steeds niet trouw aan mezelf ben ik daar in een burn-out terecht gekomen. Toen was ik het zat, er moest iets gebeuren. En of het zo moest zijn.... de opleiding voor psychosociaal therapeut kwam op mijn weg. Dat was thuiskomen. Hier heb ik mezelf leren kennen en geleerd hoe ik bij mezelf terug kon komen. Veel theorie maar evenveel praktische oefeningen (lekker confronterend 😉 ) en leertherapie. Ik kan niet anders als met een warme glimlach terug denken aan deze periode. Nadat ik zelf een aantal jaren mijn eigen praktijk voor psychosociale begeleiding en coaching had ben ik ook les gaan geven aan deze opleiding. Hoe mooi kan het leven lopen...

In 1998 ben ik mijn praktijk begonnen in Doorn en al snel had ik 5 dagen in de week, 5 cliënten per dag. Daarnaast bleef ik altijd wel studeren of workshops volgen voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling maar ook om 'scherp te blijven' in de praktijk. Omdat ik ook nog andere dingen, zoals het runnen van een eigen winkel, radio maken, een B&B runnen en koken voor grote groepen, wilde ervaren heb ik mijn tijd verdeeld over deze dingen en mijn praktijk. 

Sinds 2015 wonen Aivy en ik in Twente en is mijn volle aandacht en passie gericht op 'Een innerlijke reis'.

Het werk van psychosociaal therapeut en coach maakt mij stil en dankbaar. Ik word er stil van als ik inzichten zie ontstaan bij de mensen in mijn praktijk die tot diepgaande en blijvende veranderingen leiden. Ik word ook stil van het grote vertrouwen dat mij geschonken wordt tijdens de gesprekken die we hebben, de echte ont-moetingen die er plaatsvinden.

En ja, wat kan ik anders dan dankbaar zijn wanneer mensen na kortere of langere tijd hun innerlijke reis weer alleen vervolgen. Onafhankelijk en allemachtig prachtig.

Wil jij, net als ruim 400 andere lezers, regelmatig tips ontvangen?

Ik ben gebeld door de programma manager van RTL4/RTL5 met de vraag of ik was geïnteresseerd om aan een programma mee te werken. Fijn dat mijn website hun belangstelling heeft opgewekt! Na een ontzettend leuk gesprek heb ik besloten om hier niet aan mee te werken. Er hing ook een 'leuk' prijskaartje aan. Blij met de belangstelling ben ik zeker.

Verder ben ik geïnterviewd, vermeld of besproken in: