Over Annès

Mijn naam is ​Annès Leferink en zoals je mij op deze foto ziet kun je mij wel uittekenen. In de natuur, genietend van de omgeving, fotocamera in mijn hand en mijn lievelingsvest aan.

Ik ben geboren in 1960, moeder van een dochter en ik woon samen met Aivy ​ ​op Erf Pardies in Fleringen.

Rond mijn 32e was ik een gescheiden moeder met een dochter van vier en zat ik in de bijstand in een flatje op 4 hoog. ​Nog aan het 'nabibberen' dat ik voor mezelf had durven kiezen. Geen baan, geen geld maar wel met de wereld aan mijn voeten.

Ik ben toen weer begonnen als invaljuf op de basisschool en ontdekte daar dat ik er mijn passie niet meer kon vinden. Wat nu? Via, via ben ik terecht gekomen in het Vormingswerk en heb een aantal jaren gewerkt met randgroepjongeren en jongeren die naar Nederland kwamen in het kader van gezinshereniging. Nog steeds niet trouw aan mezelf ben ik daar in een burn-out terecht gekomen. Toen was ik het zat, er moest iets gebeuren. En of het zo moest zijn.... de opleiding voor psychosociaal therapeut kwam op mijn weg. Dat was thuiskomen. Hier heb ik mezelf leren kennen en geleerd hoe ik bij mezelf terug kon komen. Veel theorie maar evenveel praktische oefeningen (lekker confronterend 😉 ) en leertherapie. Ik kan niet anders als met een warme glimlach terug denken aan deze periode. Nadat ik zelf een aantal jaren mijn eigen praktijk voor psychosociale begeleiding en coaching had ben ik ook les gaan geven aan deze opleiding. Hoe mooi kan het leven lopen...

In 1998 ben ik mijn praktijk begonnen in Doorn en al snel had ik 5 dagen in de week, 5 cliënten per dag. Daarnaast bleef ik altijd wel studeren of workshops volgen voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling maar ook om 'scherp te blijven' in de praktijk. Omdat ik ook nog andere dingen, zoals het runnen van een eigen winkel, radio maken, een B&B runnen en koken voor grote groepen, wilde ervaren heb ik mijn tijd verdeeld over deze dingen en mijn praktijk. 

Sinds 2015 wonen Aivy en ik in Twente en is mijn volle aandacht en passie gericht op 'Een innerlijke reis'. Ik heb mij inmiddels ontwikkeld tot rust-in-je-hoofd-expert.

​Dit werk maakt mij stil en dankbaar. Ik word er stil van als ik inzichten zie ontstaan bij de mensen in mijn praktijk die tot diepgaande en blijvende veranderingen leiden. Ik word ook stil van het grote vertrouwen dat mij geschonken wordt tijdens de gesprekken die we hebben, de echte ont-moetingen die er plaatsvinden.

En ja, wat kan ik anders dan dankbaar zijn wanneer mensen na kortere of langere tijd hun innerlijke reis weer alleen vervolgen. Onafhankelijk en allemachtig prachtig.