inhoud cursus

Tijdens het mediteren concentreer je je en kom je tot rust. Het is dan belangrijk dat lichamelijke ongemakken je niet kunnen afleiden. Er zijn speciale meditatiekussens en meditatiebankjes verkrijgbaar die jouw lichaam ondersteunen in het aannemen van een goede meditatiehouding. Is het voor jou fysiek echt niet haalbaar om op een meditatiekussen of op een meditatiebankje te zitten dan kan ik er altijd voor zorgen dat er een gewone stoel voor je komt, zodat je gewoon mee kunt doen met alle oefeningen en met het mediteren.

Voordat je de meditatieruimte binnenkomt trek je eerst je schoenen uit. Je kunt dikke sokken of pantoffels meenemen om aan te trekken. Trek gemakkelijk zittende kleding aan zodat je er geen hinder van kunt hebben tijdens het mediteren. Er staat een lekkere beker thee voor je klaar om de avond met elkaar in alle rust te beginnen en even achter je te laten wat je die dag of de afgelopen week hebt mee gemaakt.

Je gaat tijdens deze cursus diverse manieren van mediteren beoefenen. Ademhalingsmeditatie, (alleen daar zijn al diverse vormen van), telmeditatie, loopmeditatie, lachmeditatie, geleide meditatie, boeddhistische meditatie, aardende meditatie, klankmeditatie. Ik geef je achtergrondinformatie en als je het leuk vindt dan kunnen we zo nu en dan ook mantra’s zingen als onderdeel van de avond. We sluiten de avond ook weer af met een beker thee en wat verantwoord lekkers zodat je goed geaard weer naar huis gaat.

"

Ik heb best even getwijfeld om mij op te geven voor deze cursus. Ik vroeg mij af of het niet te zweverig was en of ik daardoor wel de mensen zou ontmoeten die bij mij passen. Ik ben bij uitstek niet het type om dit soort cursussen te doen. Ik ben heel nuchter, heel druk en energiek en geloof niet in andere dingen dan mijzelf. Toch had ik het gevoel dat deze cursus mij wat kon leren.

Uiteindelijk was deze cursus helemaal niet zweverig. Ik heb gemerkt en ervaren dat alles wat ik er heb geleerd ook echt werkt. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en gaan doen wat mij werd aangeboden. Ik heb geleerd om grenzen te verleggen, om los te laten wat anderen van mij vinden, om te doen wat goed is voor mij en waar ik plezier aan beleef. Door alle bagage die ik mee heb genomen uit deze cursus heb ik een andere levenshouding gekregen. Deze bagage pas ik ook toe in mijn werk bij cliënten en collega’s. Wanneer ik bijvoorbeeld merk dat iemand opziet tegen een gesprek dan vertel ik over de ademhalingsoefening die iemand dan kan toepassen vlak voor zo’n gesprek en ook daar zie ik dan dat het werkt. Ik heb het ook als heel erg prettig ervaren om onderdeel van de groep te zijn. Ik vind het heel erg jammer dat de cursus is afgelopen maar gelukkig komt er een vervolg.

Wat deze cursus voor mij mede bijzonder heeft gemaakt is het beginnen en eindigen met thee en uitwisselen, de aanwezigheid ook van Aivy, de rust die jullie uitstralen en dat je iedere week voor ons bakt om de avond mee af te sluiten. Ik vind deze cursus voor iedereen toegankelijk en deze zou eigenlijk ook in het bedrijfsleven gegeven moeten worden.


Louise Bruggeman - Social Worker


Ik kan je wel 100 redenen geven om regelmatig te gaan mediteren. Volgens mij zijn het er zelfs wel wat meer, ik heb ze niet geteld. Ik heb ze wel voor je op een rijtje gezet.


Praktische informatie:

- De cursus start op donderdagavond 27 september van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.  De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost € 60,-.

​– De cursussen word​en gegeven in Het Damast – Laagsestraat 4 – Ootmarsum. De ingang zit bij het politiebureau. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je nog vragen schroom dan niet om mij te mailen, te appen of te bellen hoor.

​​​

P.S. Ik heb altijd graag gemediteerd op een meditatiekussen. Die van mij was inmiddels zo oud dat deze aan vervanging toe was. Nu heeft Aivy voor mij een meditatiebankje gemaakt en ik merk dat ik deze veel comfortabeler vind zitten. Het geeft meer steun zodat ik mijn rug ook gemakkelijker goed recht kan houden.

In de winkel betaal je al snel 40 euro of meer voor een eenvoudig meditatiebankje. Als jij ook graag een meditatiebankje wilt hebben dan kan Aivy deze voor je maken voor 25 euro. Je kunt deze bestellen wanneer je je aanmeldt voor de cursus.