Een sprong vooruit

​Als jij echt zo ver bent om een flinke sprong vooruit te maken dan kun je een kort maar intensief traject in. Ik noem dit traject een V.I.P.dag want jij bent in die uren de enige belangrijke persoon, alles draait even helemaal alleen om jou!

En met kort bedoel ik een voorgesprek van ongeveer een uur, een dag samen aan de wandel en een nagesprek van ongeveer een uur.

In het voorgesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we waar jij graag aan wilt werken, waar jij graag naar wilt kijken. Zo kun je meteen voelen of er een klik is tussen ons en weet je een klein beetje wie ik ben. Woon je in de buurt dan ben je voor dit gesprek van Harte welkom hier op Erf Pardies. En anders kunnen we video bellen met elkaar via Whatsapp. Aan het einde van dit gesprek weet jij of je het traject in wilt of niet. Ga je 'springen' dan maken we een afspraak wanneer we elkaar gaan ont-moeten om samen aan de wandel te gaan.  

​We beginnen onze dag ergens met koffie/thee om de draad weer op te pakken en te kijken of het doel nog hetzelfde is of aangepast mag worden.

Tijdens de wandeling zijn we in gesprek, wil je misschien aantekeningen maken, doen we wellicht oefeningen. Net wat nodig is. Maatwerk dus.

​We onderbreken de dag door ergens te gaan lunchen. Even wat afstand nemen en het ergens anders over hebben. Na de lunch pakken we de draad weer op en gaan we verder wandelen, praten, schrijven, oefenen. Weer net wat nodig is, gewenst is.
We sluiten de dag af bij een kop thee/koffie, bespreken de dag kort na en maken dan een plan van aanpak waarmee jij verder kunt. Je weet dan wat je kunt doen of wat je nodig hebt om veranderingen door te voeren, blijvende rust in je hoofd te creëren en daarmee in je lijf en om een zorgelozer leven te leiden.

Vervolgens hebben we ook een afspraak gemaakt voor ongeveer 2 weken later om te bekijken of je je doel aan het bereiken bent of dat je nog iets nodig hebt om verder te kunnen. Dit gesprek kan ook hier op Erf Pardies of weer door middel van video bellen.  

Ik was een enorme doemdenker en daardoor durfde ik nooit geen nieuwe dingen aan te gaan. Als man durfde ik daar ook nog eens niet voor uit te komen. Daardoor bleef ik maar hangen in een leven dat ik eigenlijk helemaal niet wilde. Deze dag met ​Annès heeft mij doen inzien waar mijn angst vandaan komt en hoe irreëel deze is. Het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad want mijn angst zat heel diep maar ik ben er. Dat afsluitende gesprek, een paar weken na de V.I.P.dag was dan ook precies wat ik nodig had om het definitief achter mij te laten. 

Henk, 34 jaar 

​Gemeenteraadslid